NIEUWS

19-03-2013

Na een erg lange radiostilte op deze site nu weer een stijd gemaakt voor een update.

In de werkplaats zijn we druk bezig om de trekker weer klaar te maken voor het aankomende seizoen.

Dit jaar staan we weer ingeschreven in de promo-competitie van de NTTO, de agenda is geupdated.

 

20-05-2012

Eindelijk was het gisteren zover: de start van de competitie 2012

Nadat de wedstrijd in Hoogeveen ivm. weersomstandigheden was afgelast, was de wedstrijd gisteren in Erichem de eerste competitiewedstrijd van de 3.6 ton supersport promo van de Ntto.

Na de wedstrijd in Hoogeveen hebben we de trekker weer compleet nagelopen en kwamen we erachter dat de brandstofpomp enkele graden was vergaan, wat verklaard de motor niet lekker liep.

Zaterdagmorgen om half 12 weggereden uit Vrouwenpolder en bij aankomst in Erichem bleek dat de eerste tractoren van onze klasse al over de weegbrug waren. Alles vliegensvlug gelost en na de weegbrug konden we bijna gelijk aanhaken.

De kleibaan in Erichem bood niet al te veel grip, maar bij 83.18 waaide de trekker volledig uit. Na het uitlezen van de datalogger kregen we wat vreemde waarden bij de in- en uitlaatdrukken. Onder de kap bleek dat de turbo erge buikpijn had en zelfs al een heel klein beetje had aangelopen. Gelukkig was de plof uitgebleven.

Team Forgotten Boy en de prachtige nieuwkomer in onze klasse Proud Eagle (die deze dag zijn 'maiden run' maakte) trokken een Full Pull. In de finale kwam Forgotten 2m verder dan Proud Eagle en ging met de winst naar huis.

Builders Toy eindige uiteindelijk als tiende.

De komende week hebben we weer sleutelwerk, want de volgende wedstrijd is maandag 28 mei (2e Pinkserdag) in Didam.

Hier de link naar de film van de complete klasse, gemaakt door team Flying Wheels

Film 3.6 ton supersport promo Erichem 2012

 

Uitslag 3.6 ton supersport promo Erichem 2012  

Nr.

Tractor

Chauffeur

Woonplaats

1e run

2e run

Finale

   

1

Forgotten Boy

Mark Hakkert

Laren (Gld)

F.P.

 

93.30

   

2

Proud Eagle

Reinier Sundermeijer

Voorst

F.P.

 

91.09

   

3

Van Kesteren

Bennie van Kesteren

Ederveen

99.46

       

4

Bokito

Jan Harke

Staphorst

98.08

       

5

Our Dream

Maikel Raats

Achtmaal

97.64

       

6

Second Chance

Peter van Schaik

IJsselstein

97.24

       

7

Flying Wheels

Niek de Bruin

Putten

95.33

       

8

Twister

Lammert de Zwaan

Hulshorst

94.24

       

9

Dark Side of the Moon

Angela Schokkin

Aalten

93.14

       

10

Builders Toy

Jan Geertse

Vrouwenpolder

83.18

       

11

Zetor Power

Evert van Panhuis

Nunspeet

32.14

       

 

18-05-2012

Gisteren (hemelvaartsdag) zijn we met de trekker afgereisd naar het brabanse Hoogeloon, waar we met de Hypropullers en demowedstrijd hebben verreden.

Omdat we zowiezo twee keer mochten aanhaken zou de tweede run verreden worden met Harald achter het stuur van Builders Toy. Dit om alvast wat ervaring op te doen ivm. de wedstrijden die hij gaat rijden als Jan op vakantie is.

Met de eerste run zette Jan de sleepwagen weg op 97.12m met een uitwaaiende motor. Harald had bij het wegrijden van de tweede run even wat moeite met de koppeling wat een wat bokkende trekker betekende. Hierbij verloren we alle gewichten aan de achterzijde.

In de pauze werden onder de kinderen nog traptrekkers verloot, en tot onze verbazing mocht Claudia Geertse naar voor komen. Daar mocht ze een prachtige Case CVX225 in ontvangst nemen en zijn we met twee rooie inters terug naar Vrouwenpolder gereden

 

 

03-04-2012

Vanavond is er in Vrouwenpolder plaatselijk een zeer dichte 'mistbank' overgetrokken.

De motor is voor het eerst gestart, en het klonk weer veelbelovend.

Nu de laatste puntjes op de i zetten voor zaterdag, waar we in Oud Gastel een testrun gaan maken.

 

17-03-2012

Ik zie dat het 2 maanden is geleden dat er een nieuws bericht is achtergelaten dus zullen we het een en ander weer eens toelichten.

Het frame is helemaal klaar en gespoten en hebben we weer aan de achterbrug gemonteerd, hierbij hebben we de pomp weer opnieuw bevestigd aan het frame en we hebben gelijk de bevestigingspunten van de moter aan het frame aangepast zodat er evt. bij moter schade, de moter snel uit het frame gehaald kan worden.

De moter is na een grote revisie en opnieuw gespoten te zijn weer in elkaar gezet en aan de achterbrug gehangen. tevens is het nieuwe inlaat spruitstuk ook klaar voor gebruik alleen deze dient nog in de goede kleur gespoten worden.

Het differentieel is jammer genoeg nog niet klaar gemaakt door ons collega team en dus hebben we het oude onbewerkte er maar weer ingezet. Jammer een beetje onnodig werk natuurlijk, maar we willen 7 april graag rijden en dan moeten er toch weer keuzes gemaakt worden wat we wel klaar maken en wat niet. De werkzaamheden die gepland stonden zijn namelijk tijdens de winterperiode nogal wat meer geworden.

Afgelopen zaterdag is er weer druk gesleuteld en nu staat er een groot gedeelte in elkaar, zodat nu al het leidingwerk en kabelwerk weer aangesloten kan worden.

Het enige constructiewerk dat nog moet is een nieuwe steigerbegrenzer en gewichten drager aan de achterzijde van de trekker.

Zie voor foto's media

Gr. Team Builderstoy

 

18-01-2012

Trompetten van achterbrug gehaald zodat er aan de naaldlagers gewerkt kan gaan worden, misschien rijden we dan rechter over de baan als afgelopen jaar.

Begin gemaakt aan het nieuwe trekpunt, deze moest nodig vernieuwd worden omdat al enkele teams de achterbrug geheel kapot getrokken hebben met de constructie waar wij ook nog mee hebben gereden in 2011.

Vaste vooras gemaakt en naar voren gezet, deze is grotendeels klaar incl. nieuwe alu velgen en banden gemonteerd.

Luchtinlaat spruitstuk, op afwerking na klaar, vorige inlaat van alu kon niet tegen de drukken die er tijdens de run onstaan.